Cosphaderm® Leo
INCI name: Caprylyl Glycol, Glyceryl Caprylate, Dipropylene Glycol
Зовнішній вигляд: майже безбарвна рідина
рН продукту: 6,1
Склад:
Dipropylene Glycol 70-100
Ethylhexylglycerin 5-15
Caprylhydroxamic Acid 1-10
Дозування:
- 2,5% для емульсій
- 2,8% для масок для обличчя на водній основі, для емульсій та гелів на водній основі без додавання масел (гелі, сироватки і т.д.)
- 3% для змиваючих засобів (шампуні, кондиціонери і т.д.)
Способ вводу: в водну фазу на початковому етапі приготування (витримує високі температури) або в активну фазу
Розчинність: в маслах, спиртах та воді (до 2,5%)
- добре розчинається в воді до 2,5%, при додаванні гелів або інших діолів його розчинність збільшується
- добре розчиняється в спиртах
- добре розчиняється в маслах
Термін придатності: 07.24
Зберігання: в темному та прохолодному місці
Країна: Німеччина

Cosphaderm® Leo - це синтетична багатофункціональна суміш, яка являється консервантом, при цьому не містить в собі жодного традиційного консерванту. Діпропіленгліколь діє як розчинник і підвищує розчинність суміші у воді. Каприлгідроксамова кислота є дуже сильним хелатуючим агентом з високою антимікробною ефективністю. Етилгексилгліцерин виконує дві основні функції в цій суміші. З одного боку, він має властивості кондиціонування шкіри, з іншого боку, він діє як антимікробний підсилювач для каприлгідроксамової кислоти.
Хелатуюча активність
Сама гідроксамова кислота - це природна кислота, яка дійсно є дуже сильним та ефективним хелатором. В природі вона зустрічається у формі бактеріальних сидерофорів, що зв’язують іони заліза. Тобто, використовуючи Cosphaderm® Leo можна досягти мінімізації впливу небажаних іонів металів на цілісність вашої формули.
Як це працює в природі
Навіть самим малим мікроорганізмам потрібне залізо, воно є повсюди, але не в водорозчинній формі. Бактеріальні сидерофори (природна гідроксамова кислота) завдяки своїй хелатуючій властивості робить із простого заліза хелатний комплекс, який легко розчиняється в воді і стає доступним для повноцінного існування організмів.
Нам же в косметичних засобах, задля їх стабільності, потрібно нейтралізувати вільні метали, зробити їх водорозчинними, щоб вони не зруйнували наші емульсіі і не зіпсували їх. Завдяки додаванню каприлгідроксамової кислоти, яка входить до складу Cosphaderm® Leo, ми взмозі створювати будь які косметичні засоби з природним хелатуючим комплексом. Особливо чудово, в якості хелаторів, себе показали в роботі Cosphaderm® Leo 2,5% та фітинова кислота 0,1%.
Консервуюча активність
Головною консервуючою речовиною є гліцерил капрілат — моноефір гліцерину та каприлової кислоти високої чистоти. Це природний 100% біорозкладаний інгредієнт не тільки для косметичної але і харчової промисловості. Крім того, ця речовина абсолютно не викликає алергії, демонструє відмінну сумісність зі шкірою і є справжньою багатофункціональною добавкою. Окрім основної дії, як консервуючого агента, гліцерил капрілат також має пом’якшувальні, емульгуючі та зволожуючі властивості.
Для більш ефективного та довгострокового консервування виробник рекомендує комбінувати Cosphaderm® Leo з іншими природними консервантами або кислотами, як то саліцилова кислота, екстракт магнолії, бензойна кислота та її похідні і т.д.

Великими перевагами Cosphaderm® Leo є:
- Висока антимікробна ефективність проти бактерій, дріжджів і цвілі.
- Він ефективно працює в широкому диапазоні pH (3,0-8,0).
- Він майже без запаху та кольору.
- Має дуже низький подразнюючий потенціал.
- Являється чудовою заміною традиційних консервантів.
- Показує відмінну розчинність у воді.
- Його можна використовувати в усіх видах косметичних рецептур, і жоден з інгредієнтів, який входить до складу Cosphaderm LEO, не обмежується Європейським косметичним регламентом.
Базова рецептура

Приготування
Фаза A: З’єднайте всі інгредієнти фази A.
Фаза B: Повільно додайте Cosphaderm® X 34 (ксантан) до фази A при перемішуванні та перемішуйте до повного розчинення.
Фаза C: Приготуйте фазу C і нагрійте фази A+B і C окремо до 80 °C. Додайте фазу C до фази A+B і гомогенізуйте композицію.
Відрегулюйте pH до 5,5 ± 0,05.
На виході:
Зовнішній вигляд: біла, блискуча емульсія
pH: 5,5 ± 0,05
Стабільність: Мікробіологічна стабільність підтверджена, відсутність поділу після центрифугування (4000 об/хв, 30 хв)