Модифікований кукурудзяний крохмаль
INCI Name: Hydroxypropyl Starch Phosphate
Зовнішній вигляд: біло-жовтуватий порошок
Розчинення: розчиняється в холодній і гарячій воді
Дозування: до 35%
Зберігання: при правильному зберіганні в сухих умовах (макс. 70 % відносної вологості): прибл. 60 місяців
Термін придатності: 04.25
Країна: Україна
Модифікований кукурудзяний крохмаль — модифікатор реологічних властивостей і підсилювач кремоподібності. Розбухає в холодній воді та розріджується при перемішування із швидким відновленням в’язкості в стані спокою. Застосовується як загусник: у кремах, лосьйонах, крем-шампунях, сухих пудрах тощо. Створює непрозорі склади, зміцнює склади з великим вмістом масляної фази. На шкірі та волоссі залишає відчуття пудровості. В кремах та кремових емульсіях його дозування складає близько 3-5%, у лосьонах близько 1-2%, в продуктах для волосся: 0,5-4%. Його неіоногенний характер та широка сумісність роблять цей модифікований крохмаль універсальною сировиною для приготування продуктів у різних діапазонах pH, включаючи надзвичайно кислі склади з дуже низьким значенням рН.
Суспендування цього крохмалю у воді вимагає інтенсивного перемішування та повільного дозування, щоб уникнути утворення грудочок. Якщо це можливо, крохмаль слід спочатку диспергувати в масляній фазі (якщо вона присутня в рецептурі) або в гліцерині, а потім його слід повільно диспергувати у воді при безперервному перемішуванні, поки він не стане однорідним.