Олія рисових висівок х/в
Lat: Oryza Sativa
INCI Name: Oryza Sativa germ oil
Зовнішній вигляд: рідина насиченого жовто-коричневого кольору
Запах: характерний, практично не відчутний
Спосіб введення: у масляну фазу
Метод отримання: методом холодного пресування з оболонок зерен коричневого рису
Дозування: до 40%
Термін придатності: 02.24
Підходить для веганів та вегетаріанців. Cruelty-Free!
Хімічний склад:
- Ненасичені жирні кислоти.
- Неомилювана фракція – 5%. Неомилювана фракція представлена оризанолом (1,6%), ситостерином (885 мг/%), кампестеролом (506 мг/%), циклоартанолом (482 мг/%), скваленом (320 мг/%), кількість токоферолів (81, 3 мг/%) та токотрієнолів (72-600 мг/%).
- Основним компонентом є фракція гамма – оризанол, суміш складних ефірів ферулової кислоти та тритерпенових спиртів – циклоартанол (106 мг/%) та 24 – метиленциклоартанол (494 мг/%).
- Вітаміни А, РР, Е (0,1% їх у вигляді вітаміну Е токотриенолов – 0,059%), група вітамінів В.
- Комплекс антиоксидантів гамма - оризанол, ферулова кислота та сквален.
Склад жирних кислот саме для цієї олії:
Ненасичені кислоти:
- Лінолева (омега 6) - 37-43%;
- Олеїнова (омега 9) - 32-38%;
- Ліноленова (омега 3) - 3-10%;
Насичені кислоти:
- Пальмітінова - 13-23%;
- Стеарін - 2-3%;
Рисова олія має унікальні цілющі властивості. Його головною особливістю є унікальний склад жирних кислот, вітамінів та мінералів. Воно містить вітаміни А, РР, Е, групи В, велика кількість жирних кислот: олеїнова кислота (омега-9)-43%, лінолева (омега-6)-36% і ліноленова (омега-3)-3%). Сприяє зниженню рівня холестерину в крові, а наявність у його складі вітаміну Е робить цей продукт природним антиоксидантом. Завдяки токотрієнолу, токоферолу, гамма-ориназолу та сквалену рисова олія сповільнює процес старіння і є незамінним інструментом у боротьбі проти вільних радикалів.
Унікальні лікувальні властивості рисової олії були відзначені Всесвітньою Організацією Охорони Здоров'я та Американською Асоціацією Серця. Дослідження, проведені цими організаціями показали, що рисова олія є одним із найнижчих калорійних продуктів, оскільки вміст насичених жирів і ліноленової кислоти є відносно невеликим.
Рисова олія вже давно і успішно використовується в косметиці завдяки наявності в ній природних антиоксидантів, тим самим продовжуючи молодість шкіри. Гамма-оризанол, що міститься в маслі, запобігає пігментації меланіну, інгібує фермент тирозинази, «ловить» промені ультрафіолетового світла і запобігає їх проникненню в шкіру. Через ці властивості олію рисових висівок часто використовують у виробництві сонцезахисних засобів, в денних кремах і кондиціонерах для волосся. Будучи гіпоалергенним продуктом, який не закупорює пори та підходить всім типам шкіри, рисова олія також є основним компонентом дитячої косметики (креми, гелі, мазі).
Ще одна властивість рисової олії, яка вже давно відома косметологам, є її сприятливий вплив на ріст волосся. Саме тому олія з рисових висівок у поєднанні з феруловою кислотою входить у більшість елітної косметики по догляду за волоссям, віями та бровами, а маски з рисової олії покращують стан тонкого та пошкодженого волосся. Це ж склад має протизапальну дію, тому часто вводиться і в заспокійливу і загоювальну косметику. Таке поєднання як: рисова олія, ферулова кислота та гамма-оризанол, є визнаним у всьому світі складом у боротьбі з УФ-випромінюванням та вводиться в елітні денні та сонцезахисні засоби.
Рисова олія сприяє регенерації шкіри, запобігає появі зморшок, підвищує пружність і еластичність шкіри, має протизапальну, зволожуючу, регенеруючу та пом'якшувальну дію. Завдяки антиоксидантам, що знаходяться в маслі, а також регенеруючим властивостям, рисова олія рекомендується для всіх типів шкіри. Сквален, що знаходиться в цій олії, у необхідній кількості, сприяє нормальному функціонуванню шкіри. Рисова олія — гіпоалергенна, тому може використовуватися в засобах догляду за шкірою навколо очей.
Країна: Німеччина