Циклодекстрин-Бета

На складі

 

Артикул: act/CВ211223
Вибрати вагу:
Ціна:
15,00 Грн
Оповещение:
Оповещение

в корзину:
  шт.  

Циклодекстрин-Бета 

INCI: beta cyclodextrine

Зовнішній вигляд: білий порошок, без запаху, не токсичний, солодкуватий на смак
Розчинність: дуже добре розчинний у гарячій воді, практично не розчинний у спирті
Спосіб отримання: бета-циклодекстрин – вуглевод, одержуваний ферментативним шляхом з крохмалю
Спосіб введення: вводити у водну або активну фазу, попередньо розчиняти в гарячій воді (не менше 50-60 ° С), а компоненти змішувати тільки з охолодженим розчином циклодекстрину. Також Циклодекстрін-Бета циклодекстин можна вводити безпосередньо в крем для поглинання неприємного запаху олії. Для розчинності маслорозчинних компонентів воді необхідно змішати їх з циклодекстрином, а потім вводити у водну фазу або в активну, попередньо розмішавши з невеликою кількістю гарячої води.

Дозування:
- Зазвичай від 0,5-10%
- Для зменшення вироблення шкірного сала та зменшення сальності волосся - 0,5-5%
- У продуктах анти-акне - 1-5%
– Для надання перлинного сяйва засобам для волосся – 2,5-5%
- У дезодорантах - 0,1-10%

Умови зберігання: Зберігати в щільно закритій тарі в сухому та прохолодному місці
Придатний до: 12.27

Циклодекстрини - вуглеводи, циклічні олігомери глюкози, які отримують ферментативним шляхом з крохмалю. Всі циклодекстрини є білим кристалічнім порошком, нетоксичним, практично не мають смаку. Зовні це білі кристалічні та аморфні субстанції. Бета-циклодекстрин зареєстрований як харчова добавка E-459. Використання Е-459 у харчовій сфері передбачає його додавання до складу шоколадних мас, що значно знижує в'язкість готового продукту та досягає економії какао-сировини. З метою пролонгації термінів придатності добавку досить часто використовують при виготовленні бісквітів та печива. Завдяки своїм властивостям циклодекстрини широко застосовуються у харчових технологіях, фармацевтиці, косметиці, біотехнології, аналітичній хімії та у процесах очищення води. Харчовий стабілізатор Е-459 Бета-циклодекстрин відрізняється гарною здатністю зберігати та стабілізувати властивості ароматизаторів та вітамінів при їх включенні до складу продуктів. Наприклад, при додаванні Е-459 в косметичні засоби покращуються їх органолептичні властивості поряд із зменшенням втрат вологи. Крім того, бета-циклодекстрин може застосовуватися для стабілізації медичних препаратів та покращення їх засвоєння.

Нерідко харчовий стабілізатор Е-459 Бета-циклодекстрин виступає як компонент дезодоруючих засобів, зубних паст та шампунів. Зважаючи на малоймовірну шкоду та суттєву користь харчового стабілізатора Е-459 Бета-циклодекстрин, це добавка, яка визнається безпечною для людини, тому її використання дозволено на території багатьох країн світу. Вона гіпоалергенна і не відрізняється токсичністю, тому застосовувати її можна без особливих обмежень. При додаванні Е-459 до складу зубної пасти покращуються її властивості, що очищають, а також оптимально поглинаються запахи. У дезодорантах харчовий стабілізатор Е-459 Бета-циклодекстрин сприяє значному зменшенню потовиділення та меншому виробленню шкірного сала при обробці поверхні шкіри. При включенні добавки до лосьйони та крему бета-циклодекстрин стабілізує активні властивості аскорбінової кислоти, а також зменшує запальні процеси шкірних покривів.

Циклодекстрини відомі та використовуються у професійній косметиці не тільки як поглиначі запаху, але і як стабілізатори нестійких компонентів (наприклад, альфа-ліпоєва кислота, олія чайного дерева тощо).

Розглянемо деякі приклади:

1. Олія чайного дерева є чудовим протимікробним засобом, але воно залишається стабільним лише за відсутності світла та кисню. Якщо його додати в косметичний засіб, через два тижні воно починає втрачати свої корисні властивості, а через місяць вони повністю зникають, мало того, під впливом цих факторів можуть виникнути небажані комплексоутворення, які можуть завдати шкоди шкірі. При змішуванні олії чайного дерева з циклодекстрином-бета, ми девальвуємо негативні наслідки і стабілізуємо, як саме масло, так і косметичний продукт в цілому.
2. Гідрохінон часто використовується для відбілювання шкірних покривів. Але у водному розчині цей актив залишається стабільним лише в обмеженому діапазоні рН. Тому для цього активу завжди використовують стабілізатори. Одним з цих стабілізаторів є циклодекстрин, оскільки він запобігає окисленню гідрохінону. Це ж стосується й койєвої кислоти. Всім відомо, що при впливі світла і тепла, койева кислота розкладається і набуває жовтувато-коричневого кольору, цього ж кольору ставатиме ваш косметичний продукт (тобто він окислюється і звичайно, його вже не можна використовувати). А при додаванні до койєвої кислоти циклодекстрин-бета, крем залишається стабільним, а сам циклодекстрин ще й покращує відбілюючі властивості кислоти.
3. Також циклодекстрини, як не дивно, часто застосовують для запобігання випаровування летких сполук (наприклад, парфумів). Наприклад, Shiseido використовує у своїх ароматних композиціях циклодекстрин для стабільності та повільного вивільнення запаху. У цьому випадку аромат вивільняється від тепла тіла.
4. Якщо з'єднати жиророзчинні компоненти, у тому числі й олії, вони перетворюються на частково або повністю водорозчинні компоненти.
5. Візьмемо, наприклад, такий антивіковий та антиоксидантний комплекс, який складається з альфаліпоєвої та гіалуронової кислот, а також глутатіону. Всім відомо, що альфаліпоєва кислота досить погано розчиняється, хоч у оліях хоч у воді, а глутатіон при всіх своїх понад прекрасних якостях має один, але негативний – огидний запах. У цьому знову ж таки допоможе розчин циклодекстрину, завдяки йому, альфаліпоєва кислота розчиняється повністю, не залишаючи крупинок, а глутатіон припиняє випускати міазми, та ще до всіх цих переваг, циклодекстрин, стабілізує ALA.
6. Тепер звернемося до такої властивості циклодекстрину, як поглинати вологу. Наприклад, візьмемо спирт, циклодекстрин не розчиняється у ньому, але чудово його поглинає (до 60% спирту). Завдяки цим властивостям, промисловість випускає порошкові алкогольні засоби.
7. Циклодекстрин має ще одну цікаву властивість, яка в іншому, характерна багатьом полісахаридам. При нагріванні вище 50-60 ° C комплекс циклодекстрину зазвичай повністю розпадається, але при охолодженні, відновлюють свою структуру.
8. Завдяки властивості поглинати жир, циклодекстрин використовується в тонуючих, матуючих і тональних кремах, а також у засобах для жирної шкіри.
9. Завдяки своїм антибактеріальним властивостям, циклодекстрин використовується в деозодорантах і зубних пастах, до того ж, як було зазначено вище, він ще й поглинає неприємні запахи.
Також завдяки тому, що циклодекстрин відноситься до роду крохмалів, він є поганим середовищем для мікроорганізмів, у тому числі і бактерій, що дозволяє знизити відсоткову частку консерванту в продуктах.

Солюбізація молекул-гостей:

Величезна кількість косметичних компонентів нерозчинні у воді, наприклад, олії, гідрокарбонати, жирні спирти, деякі вітаміни, консерванти і т.д. Якщо ці речовини включити в комплекс циклодекстринів, вони будуть набагато краще розчинятися.

Також візьмемо, наприклад, вітамін А. Всім відомо, що його не можна використовувати при денному світлі, тому що він дуже швидко окислюється і принесе шкірі тільки шкоду. Але вихід із цього положення знайшла французька косметична компанія Collaborative Laboratories, яка випустила стійку форму ретинолу до УФ променів, тепла та кисню, назва продукту Dexol A©. За цією компанією пішли й інші, випустивши свої продукти, де основними компонентами є ретинолова кислота і циклодекстрин, наприклад Eucerin Vital Retinol (Beiersdorf) і Nutrients & Anti-aging Agents (Efal). Ці виробники стверджують, що ці продукти можна використовувати вдень і навіть у сонцезахисних засобах (прим. але все ж таки бажано на ніч).

Найбільш важливими перевагами для використання циклодекстрину в косметиці є:

Захист молекул-гостей проти:

  • розкладання та окислення під впливом світла, тепла, гідролізу або кисню;
  • хімічні реакції з іншими органічними сполуками;
  • втрати випаровування.

Поліпшення солюбилізації молекул гостя у воді:

  • збільшення розчинності;
  • збільшення швидкості розчинення;
  • можливість повністю виключити зі своїх рецептур інші органічні розчинники;
  • зміна в'язкості продукт.

Запах, смак та органолептика:

  • практично повне зникнення неприємного запаху;
  • поліпшення смакових та органолептичних властивостей харчових чи косметичних продуктів.

Регулювання або перетворення:

  • рідкі або олійні речовини сухі порошки;
  • маслорозчинні продукти у водорозчинні;
  • збільшення стабільності емульсії;
  • використання меншої кількості консерванту.

Властивості та функції бета-циклодекстрину:

  • Захист активних компонентів крему від окиснення та руйнування нестабільних компонентів під впливом сонячних променів та кисню протягом терміну зберігання або використання.
  • Маскування неприємного запаху або смаку харчових продуктів та ліків.
  • Стабілізує активні компоненти та знижує леткість молекул.
  • Перетворення рідких матеріалів на сухі форми.
  • Поліпшення розчинності речовин із низькою розчинністю у воді.
  • Емульгування стероїдів, жирів та жирних кислот.
  • Кероване вивільнення активних компонентів чи ліків.
  • Бета-циклодекстрин позбавлений дратівливої дії, так знижує або запобігає подразненню шкіри.
  • Зменшує чи усуває небажані запахи тіла.
  • Контролює "випуск" ароматів.
  • Стабілізує емульсії та суспензії.
  • Пригнічує піноутворення (це треба враховувати під час виробництва продуктів на основі ПАР).
  • Видаляючи жирні плями, він перетворює олії та рідини в мікрокристалічні або аморфні порошки (дуже добре прибирає свіжі жирні плями з одягу, якщо їх посипати зверху циклодекстрином і почекати, приблизно 0,5 години, після цього одяг можна прати).

У косметиці:

  • У дезодорантах для поглинання неприємного запаху поту. Дезодоранти можуть бути водні та безводні
  • Поглинає неприємні запахи від олій та активів у косметичній продукції
  • У матуючих кремах і лосьйонах для поглинання шкірного жиру та зняття запалення та подразнення. Бета-циклодекстрин має здатність блокувати жирні кислоти, що провокують запальні процеси, які провокують акне
  • У шампунях та кондиціонерах для волосся для надання перлинного блиску та поглинання шкірного жиру;
  • Для стабілізації нестабільних косметичних компонентів.

Країна: Німеччина

YmYyNmVkMj
Оповещение
Watch DOG


Сообщить по электронной почте при изменении:


       когда цена падает ниже Грн

        когда товар будет в наличии


Введите ваш e-mail: