Оливковий сквалан
INCI: Squalane
Зовнішній вигляд: прозора масляниста рідина без кольору та запаху
Розчинність: в оліях та інших емолентах
Дозування: до 15%
Режим вводу: в масляну чи активну фазу
Режим нагріву: витримує високі температури
Умови зберігання: у темному прохолодному місці
Термін придатності: 09.25
Сквален – речовина, присутня як у оліях рослинного походження (рисових висівок, оливок, амаранту або зародків пшениці), так і в акулячій печінці. Людський організм також виробляє цю речовину за допомогою сальних залоз. У секреті сальних залоз міститься близько 10-14% сквалена, завдання якого - посилювати захисні функції епідермісу шкіри. Завдяки тому, що сквален є «рідною» речовиною для людського тіла, наша шкіра не відкидає його, більше того, вона активно його поглинає, після чого стає м'якою та зволоженою. У косметичній промисловості використовують сквалан – гідрований прототип акулячого сквалену (видобутий з рослинних олій), позбавленого подвійного зв'язку. Завдяки цьому рослинний сквален відрізняється стабільністю і стійкістю до окислення (рослинний сквален залишається стабільним протягом 2-х років).
На жаль, згодом епідерміс людини виробляєте менший відсоток сквалену. Цей процес розпочинається після 23 років життя. А вже у п'ятдесятирічних людей сальні залози шкіри виробляють лише 5% цієї речовини. Тому після 25 років потрібно намагатися підтримувати захисні властивості шкіри за допомогою допоміжних кремів, збагачених скваланом.
Властивості:
добре вбирається шкірою;
робить м'якою шорстку та суху шкіру;
протистоїть утворенню вікової пігментації;
допомагає утримувати у шкірі оптимальну кількість води;
запобігає появі ранніх зморшок;
сприяє загоєнню тріщин на шкірі;
покращує стан шкіри, чутливої до ультрафіолетових променів;
є речовиною із легким антибактеріальним ефектом.
Країна: Франція